Back to top

Összesítés a Nemzeti Tehetség Programban megvalósult programjainkról

NTP-CSSZP-M16

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésében 2016. tavaszán került kiírásra az NTP Családoknak szóló, helyi, szemléletformáló programok támogatása (röviden: NTP-CSSZP-M-16) pályázat, melyre a Fogyatékosággal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft is pályázott. Augusztusban meg is érkezett a pályázat elbírálásának az eredménye, majd elkezdődött a pályázat megvalósítása.

 

 

Az egy éves támogatási időszakban összesen több, mint 700 szülőt, 2300 fiatalt értünk el, valamint 8 különböző településen volt megvalósított programelemünk. Ezen időszak során 6 együttműködő partner segítette a pályázat sikeres megvalósulását. Az NTP támogatásának köszönhetően összesen 235 alkalommal került programelem megvalósításra. A pályázatban az alábbi programelemek valósultak meg, melyekbe több, mint 3 000 főt sikerült bevonnunk, elérnünk.

Kompetenciafejlesztés a Németh Pál Kollégiumban 50 alkalommal, összesen 100 órában heti rendszerességgel. A fejlesztés pszichológusok vezetésével zajlottak.

Kompetenciafejlesztés a szentpéterfai Horvát - Magyar Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskolában 20 alkalommal, összesen 40 órában. Szentpéterfán is és a kollégiumban is egyéni és csoportos foglalkozások keretében történt a kompetenciafejlesztés.

Dráma szakkör – együttműködésben a Nagy Lajos Gimnáziummal. Heti rendszerességgel zajlottak a szakkör drámapedagógiai foglalkozásai, összesen 32 alkalommal. A foglalkozásokAon 10-14 fő vett részt rendszeresen. A foglalkozásoknak helyszínt a köznevelési intézmény biztosított. A szakkör vezetője Németh Andrea volt.

         A dráma szakkörös tehetségeknek 5 alkalommal Szombathelyen és Szentgotthárdon színházi keretek közt lehetőséget biztosítottunk, hogy bemutathassák a szakkörön betanult darabot. A fellépéseknek köszönhetően – kilépve az iskolai keretekből – családtagok, szülők, nagyszülők, barátok és a megye lakossága is megtekinthette a Kenderzsupp című darabot.

Szabadidős programok A CsEÖH közösségi terébe szervezett szabadidős programok, melyet heti 1 alkalommal 2 órában szerveztünk meg. Átlagosan 12 – 15 fő vett részt a programon, melynek keretében együtt közös élményeket szerezhettek az érdeklődők.

Kézműves klub együttműködve a Pecöli Bóbita Művészeti Óvodával, tehetségponttal, heti rendszerességgel, összesen 30 alkalommal valósítottuk meg a foglalkozásokat, melyeken átlagosan 7 fő vett részt. A foglalkozások vezetője Szemesné Németh Rita volt.

A teljes beszámoló letőlthető az alábbi linkről:

NTP2 osszefoglalo.pdf